Τι να δεις μετά το Queen’s Gambit

Τελείωσες το Queen’s Gambit και ξενέρωσες; Παρακάτω θα βρεις μερικές προτάσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις 😉

Ξεκινάμε με το Peaky Blinders, όπου όλως τυχαίως θα συναντήσεις ξανά την σταρ του Queen’s Gambit, Taylor-Joy να υποδύεται την Gina Gray.



Την σειρά την ξέρεις ήδη γιατί είναι πασίγνωστη. Διερευνά τα κατορθώματα της εγκληματικής οικογένειας Shelby, με επικεφαλής τον Cillian Murphy, και την επιρροή τους στο Birmingham της Αγγλίας, μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο δημιουργός του Queen's Gambit μας έφερε επίσης και το Godless. 



Σε αυτή τη μίνι σειρά του Νέτφλιξ που διαδραματίζεται στην παλιά Δύση, ο outlaw Frank Griffin (Jeff Daniels), στην προσπάθειά του να εντοπίσει έναν αντίπαλό του, συναντά μια πόλη εξόρυξης που διευθύνεται από γυναίκες.

Ο Ψυχίατρος βγήκε επίσης από best seller βιβλίο



Ο ψυχολόγος Δρ. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), ο εικονογράφος εφημερίδων John Moore (Luke Evans), και η υποψήφια αστυνομικός ντετέκτιβ Sara Howard (Ντακότα Φάνινγκ) συνεργάστηκαν για να λύσουν μια σειρά τρομερών δολοφονιών στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα.

Το ρεβιζιονιστικό δράμα επιτρέπει επίσης στους γυναικείους χαρακτήρες του να έχουν περισσότερη ελευθερία από ότι στην ιστορική πραγματικότητα, όπως και η φιλόδοξη πορεία της Beth Harmon στο "Queen's Gambit".

Το "Anne with an E" είναι ακόμα μια σειρά με πρωταγωνίστρια μια δυναμική νεαρή γυναίκα


Ορφανή από νεαρή ηλικία, η Άννα μεγαλώνει σε πανσιόν όπου περιβάλλεται από ανθρώπους που προσπαθούν να καταστείλουν τη φαντασία της, σαν τη Beth στο "The Queen's Gambit".

Μια δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τον εθισμό και τα ψυχικά τραύματα στο "Sharp Objects".



Καλύπτοντας τον εθισμό, την ψυχική υγεία και τις οικογενειακές συγκρούσεις, αυτή η δραματική μίνι σειρά είναι μια πιο σκοτεινή ματιά σε μερικά από τα θέματα που διερευνήθηκαν στο "The Queen's Gambit"

Το "Mad Men" είναι ένα κομψό δράμα των 60's.


Με φόντο το 1960 της Νέας Υόρκης, το "Mad Men" της AMC είναι ένα δράμα για τον ταλαντούχο διαφημιστή Don Draper (Jon Hamm), έναν άνθρωπο που πρέπει συνεχώς να προσαρμόζεται για να παραμείνει στην κορυφή του ανταγωνιστικού επιχειρηματικού κόσμου. Όπως και στο Queen’s Gambit, είναι αξιοσημείωτη η σχεδίαση των κοστουμιών της εποχής.

Το English Game είναι ένα ιστορικό αθλητικό δράμα εποχής.



Το Queen's Gambit υπενθυμίζει στους θεατές ότι το σκάκι δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι. είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα. Αν ψάχνετε για ένα άλλο ιστορικό αθλητικό δράμα που αναζητά τους επαγγελματικούς θριάμβους και τα προσωπικά ζητήματα των ταλαντούχων αθλητών, δοκιμάστε το English Game.

Δύο ποδοσφαιριστές του 19ου αιώνα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις κάνουν επαγγελματικούς και προσωπικούς ελιγμούς για να αλλάξουν το παιχνίδι και την Αγγλία για πάντα.

Το στέμμα (The Crown) αναπλάθει την εποχή από το 1940 και μετά.


Το "Στέμμα" απεικονίζει τη ζωή και τη βασιλεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' καθώς η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει πολιτικές αναταραχές, κοινωνικές αλλαγές και την πίεση της αντίληψης του κοινού.

Επίσης, αξιέπαινο για τα περίπλοκα και ιστορικά ακριβή κοστούμια που μάλιστα εκτίθενται στην εικονική έκθεση κοστουμιών στο Μουσείο του Μπρούκλιν.

Το "Outlander" είναι μια πιο φανταστική προσέγγιση στα ιστορικά δράματα.



Με βάση τα ιστορικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας της Diana Gabaldon, το δράμα Starz ακολουθεί τη νοσοκόμα μάχης του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, Claire Randall (Caitríona Balfe) καθώς αποστέλλεται απροσδόκητα πίσω στο χρόνο, στη Σκωτία της δεκαετίας του 1740 και παρασύρεται σε μια εξέγερση.

Γυναίκες ξεπερνούν εμπόδια και στο ισπανικό δράμα "Cable Girls".


Την δεκαετία του 1920, το "Cable Girls" του Netflix επικεντρώνεται σε μια ομάδα τεσσάρων γυναικών (Ana Fernández, Nadia de Santiago, Blanca Suárez και Maggie Civantos) καθώς αρχίζουν να εργάζονται για μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Μαδρίτη. Μέσα από την δουλειά σε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία, η κεντρική πρωταγωνίστρια προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό της.

Δυναμικές ερμηνείες στην "Mrs. America"


Το «Mrs. America» περιγράφει λεπτομερώς τις προσπάθειες των φεμινιστριών δεύτερου κύματος να επικυρώσουν την τροποποίηση για τα ίσα δικαιώματα στην Αμερική της δεκαετίας του 1970 και τα εμπόδια που συνάντησαν από τη συντηρητική ακτιβίστρια Phyllis Schlafly (Cate Blanchett).

Σου άρεσε το άρθρο;


Θέλεις να κάνεις την τηλεόρασή σου Smart για να βλέπεις Netflix, Youtube, ταινίες από οποιαδήποτε σελίδα ή εφαρμογή, να προβάλεις περιεχόμενο από το κινητό σου και ένα σωρό άλλες δυνατότητες; Σου έχουμε την καλύτερη και πιο δοκιμασμένη πρόταση!


Κάνε κλικ εδώ και δες το στο Public

Σχόλια