Πως να χειρίζεστε το κινητό σας από τον υπολογιστή σας (Android)


1.Aπό τα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, τότε έχετε ήδη έναν βασικό τρόπο πρόσβασης στο Android τηλέφωνό σας από το PC σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσω του Your Phone app στα Windows 10. Πρόκειται για μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να βλέπετε τις 25 πιο πρόσφατες φωτογραφίες, να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου και να διαχειρίζεστε κλήσεις μέσα από τον υπολογιστή σας. Η Microsoft παρέχει επίσης ένα screen-mirroring feature, το οποίο υποστηρίζει περιορισμένο αριθμό συσκευών.

Για το setup του Your Phone, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ενημερώστε το Your Phone app στα Windows και εγκαταστήστε το Your Phone Companion στο Android.
Συνδεθείτε στο Microsoft account σας και στις δύο συσκευές.
Ανοίξτε την εφαρμογή στο τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να τα συνδέσετε μεταξύ τους.
Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο με τη διαδικασία setup, αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλετε να ελέγξετε το Android τηλέφωνό σας μέσω του Windows PC σας.


Αγοράστε νέο laptop ή desktop αξίας €299 και άνω, δώστε το παλιό σας για απόσυρση και πάρτε πίσω 100€! Ισχύει για αγορές έως 28/02/2022 Κλικ εδώ

2. Χειριστείτε το κινητό σας από τον υπολογιστή με το AirDroid

Το AirDroid είναι σαν μια πιο ισχυρή έκδοση του Your Phone app. Σας δίνει desktop access στις περισσότερες από τις σημαντικές λειτουργίες του Android τηλεφώνου σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε λογαριασμό για να το χρησιμοποιήσετε. Υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν χρήση του AirDroid, αλλά μπορείτε, επίσης, να εγγραφείτε στην premium έκδοση για να αποκτήσετε ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Η υπηρεσία προσφέρει desktop app για Windows και Mac, αλλά δεν είναι απαραίτητες δεδομένου ότι λειτουργεί σε οποιοδήποτε μεγάλο web browser, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Το AirDroid σάς επιτρέπει να ελέγχετε το Android τηλέφωνό σας από ένα PC μέσω Διαδικτύου ή Wi-Fi, εάν και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο.

Ακολυθήστε την παρακάτω διαδικασία για να ελέγξετε το Android τηλέφωνό σας με το AirDroid:

Εγκαταστήστε το AirDroid στο τηλέφωνό σας.
Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας και μεταβείτε στη διεύθυνση web.airdroid.com. Θα φορτωθεί μια σελίδα που δείχνει ένα QR code.
Ανοίξτε το AirDroid στο τηλέφωνό σας και πατήστε το εικονίδιο Σάρωση στο επάνω μέρος της οθόνης, δίπλα στο AirDroid Web.
Σαρώστε το QR code.
Πατήστε Σύνδεση (ακόμα κι αν δεν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό).
Είστε πλέον συνδεδεμένοι. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε λειτουργίες του τηλεφώνου σας μέσω του browser του PC σας.
Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες εφαρμογές και τις λειτουργίες σας στα αριστερά. Εργαλεία και πληροφορίες σχετικά με το τηλέφωνό σας βρίσκονται στα δεξιά. Στην κορυφή βρίσκεται ένα πλαίσιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αναζήτηση εφαρμογών, πραγματοποίηση κλήσεων, ρύθμιση ειδοποιήσεων και άλλα.

Το AirDroid δεν λειτουργεί με εφαρμογές τρίτων, επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Snapchat στον φορητό υπολογιστή σας. Αλλά αυτός είναι ο μόνος σημαντικός περιορισμός.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις, καθώς και να στείλετε και να διαβάσετε μηνύματα κειμένου. Υπάρχει, επίσης, πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο του τηλεφώνου σας, καθώς και σε αποθηκευμένη μουσική.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά εργαλεία που συνδέουν το τηλέφωνο και την επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να μετακινήσετε ασύρματα δεδομένα από τον υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας, να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL στην επιφάνεια εργασίας και να ανοίξετε την ιστοσελίδα στο τηλέφωνό σας και να εγκαταστήσετε αρχεία APK απομακρυσμένα.

3. Χειριστείτε το κινητό σας από τον υπολογιστή με τον AirDroid Cast

Για μεγαλύτερο έλεγχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirDroid Cast, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε το τηλέφωνό σας από την επιφάνεια εργασίας σας.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε λήψη του AirDroid Cast για Windows ή Mac, καθώς και την εφαρμογή Android AirDroid Cast στο τηλέφωνό σας.

Ανοίξτε τις εφαρμογές και στις δύο συσκευές.
Στο desktop app, θα δείτε ένα QR code. Αγγίξτε το εικονίδιο Σάρωση, σαρώστε τον κωδικό και μετά πατήστε Start Casting.
Μετά από αυτό, θα είστε συνδεδεμένοι. Το AirDroid Cast επιτρέπει μόνο τον βασικό mirroring στην δωρεάν έκδοση, αλλά αν θέλετε πλήρη έλεγχο μέσω του υπολογιστή Windows ή του Mac, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση με 3,49 $ το μήνα.

Σε αντίθεση με το AirDroid, μπορείτε να εργαστείτε με εφαρμογές τρίτων στο Cast και μπορείτε επίσης να μετακινήσετε αρχεία από και προς το τηλέφωνό σας. Επειδή η εφαρμογή αντικατοπτρίζει την οθόνη του τηλεφώνου σας, πρέπει να διατηρήσετε την οθόνη ενεργοποιημένη για να τη χρησιμοποιήσετε.

4. Χειριστείτε το κινητό σας από τον υπολογιστή με το Vysor

Το Vysor λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το AirDroid Cast. Είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Linux και Chrome OS. Υπάρχει δωρεάν έκδοση αλλά και με συνδρομή. Η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά καλή αλλά έχει περιορισμούς.

Ενεργοποιήστε το USB Debugging, εγκαταστήστε το Vysor στον υπολογιστή σας και συνδέστε το τηλέφωνό σας. Όλα συμβαίνουν αυτόματα.

Μια εφαρμογή προωθείται στη συσκευή σας Android. Εάν θέλετε να καταργήσετε την εγκατάσταση, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και ειδοποιήσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα δείτε την οθόνη του τηλεφώνου σας σε παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας του PC σας.

Οτιδήποτε τρέχει στο τηλέφωνό σας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιφάνεια εργασίας.

Άλλοι τρόποι για να χειρίζεστε το κινητό σας από τον υπολογιστή σας: Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που επιτρέπουν να ελέγχετε το Android τηλέφωνό σας από το PC, όπως τα MightyText, Pushbullet, ApowerMirror και Scrcpy.


Σχόλια