Προδιάθεση στην νόσο Αλτσχάιμερ για τον Chris Hemsworth και διάλειμμα από την υποκριτική



Ένα διάλειμμα από την υποκριτική θα κάνει ο γνωστός ηθοποιός Chris Hemsworth, ύστερα από την ανακάλυψη της προδιάθεσής του στην νόσο Αλτσχάιμερ.

Η αποκάλυψη έγινε κατά την διάρκεια της σειράς ντοκιμαντέρ "Limitless", το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε και εσείς μέσω του Disney+. Κατά πως φαίνεται ο ηθοποιός έχει κληρονομήσει το γονίδιο APOE4 και από την μητέρα του και από τον πατέρα του, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από την νόσο, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι πρόκειται να την αναπτύξει.

"Δεν είναι προ-ντετερμινιστικό γονίδιο, αλλά είναι μια ισχυρή ένδειξη", εξήγησε ο ηθοποιός. "Δέκα χρόνια πριν, νομίζω θεωρούταν ως καθοριστικό", ενώ συνέχισε μιλώντας για την απόφαση του να κάνει ένα διάλειμμα, "Δεν είναι ότι υπέβαλα την παραίτησή μου. Απλά πυροδότησε κάτι μέσα μου που με κάνει να θέλω ένα διάλειμμα. Και μιας και τελειώσαμε τη σειρά, ολοκληρώνω τα πράγματα για τα οποία έχω υπογράψει συμβόλαια. Όταν τελειώσω αυτή την περιοδεία την ερχόμενη εβδομάδα, θα πάω σπίτι και θα περάσω λίγο χρόνο και θα χαλαρώσω. Θα είμαι με τα παιδιά, θα είμαι με την σύζυγο".

Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή των Protozoa, Nutopia και Wild State για το National Geographic. Όταν έγινε γνωστό το ιατρικό ιστορικό του ηθοποιού, η Disney του πρότεινε να αφαιρέσει την σκηνή, αλλά ο ηθοποιός αρνήθηκε.

"Αν είναι ένα κίνητρο για τον κόσμο να φροντίσει περισσότερο τους εαυτούς τους και να καταλάβει ότι υπάρχουν βήματα που μπορεί να κάνει - τότε αυτό είναι φανταστικό. Η έγνοιά μου ήταν ότι δεν ήθελα να το μεταχειριστώ και να το κάνω υπερβολικά δραματικό και να προσπαθήσω να κερδίσω την συμπάθεια ή κάτι τέτοιο για τη διασκέδαση", εξήγησε.

Μέσα από έξι επεισόδια, ο γνωστός ηθοποιός "παρασύρει τους θεατές σε ένα προσωπικό ταξίδι καθώς φέρνει εις πέρας διάφορες σωματικές και πνευματικές δοκιμασίες, που έχουν σχεδιαστεί από ειδικούς παγκοσμίου φήμης, επιστήμονες και γιατρούς, με σκοπό να ξεκλειδώσουν διαφορετικές πτυχές της διαδικασίας της γήρανσης. Κάθε προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση στηρίζεται σε επιστήμη αιχμής, που βασίζεται σε νέες έρευνες και μακρόχρονες παραδόσεις".

Σχόλια